Regler gällande mobiltelefoner samt publicering av bilder och filmer

på föreningen Hjälmsättra Kusk & Ryttare samt Hjälmsättra Rid- & Körutbildning AB

 

 

Användande av mobiltelefon

Vi är i stallet för att vi gillar hästar och vill lära oss att förstå och ta hand om dem på bästa sätt. I kontakten med hästarna behövs inte mobiltelefoner och det är viktigt att komma ihåg.

 

Lagar och regelverk ställer höga säkerhetskrav på en ridskoleverksamhet och på en ridanläggning. Av säkerhetsskäl gäller därför att du ska begränsa användande av mobiltelefon på vår anläggning. Vi vill därför inte att du använder mobil vid hantering av hästar eller vid ridning.

 

Publicering av bilder och filmer

För allas trevnad och säkerhet vill vi också upplysa om följande när det gäller filmning och fotografering.

Att få se sig själv på film är både roligt och lärorikt, men det kan vara väldigt ledsamt om det läggs ut filmer på ens misslyckanden på sociala medier. Vi måste vara mer restriktiva och eftertänksamma på hur vi hanterar detta. Därför vill vi uppmana till följande: Filma i en positiv anda och endast den som önskar att bli filmad. Undvik alla övriga.

Tänk på att vi har en GDPR-lagstiftning med allt som detta innebär och vi har även personer som lever med skyddad identitet. 

 

Man bör under inga omständigheter lägga ut filmer eller foto på sociala medier på någon annan än sig själv om man inte har dennes tillåtelse.


Man får absolut inte lägga ut andra personers misslyckande på TIK TOK, Facebook eller andra sociala medier, vi tar starkt avstånd mot mobbning och kränkning. Vi accepterar inte ett sådant beteende.

 

Det kan vara svårt att säga att man inte vill vara med på en film om en kompis frågar. Du kan alltid få hjälp med det av din ridlärare, du kan också ringa ner till ridskolan 070-7280819 maila på admin@hjalmsattra.se eller prata med någon i ungdomssektionen eller styrelsen.