Tekla

1997

 

Korsningsponny   Kat A

Berlina och Berlize

 15/5  1997

 

                           Berlina   u:  Andrea  

                           Belize    u:   Furunäs Dorothea

                                     pappa okänd

 

Dessa två tjejer föddes samma natt! Den 15 maj 1997

Berlina   "Bella" kom till genom en tjuvbetäckning sommaren 1996 mellan Andrea och ngn av hingstarna som gick på bete denna sommar. Hon är brun med liten stjärn. Hon var väldigt lik sin mor Andrea.

 

Berlize  ”Bea”. Även Tea blev denna dag betäckt och resultatet blev Berlize.

Hon är svartbrun och var ungefär lika liten som Electra.

 

Under denna period hade jag inte lika många elever som jag har nu. Så dessa tjejer såldes pga plats brist samt att jag helt enkelt inte hade råd att ha dem kvar. De såldes tillsammans till en familj i Norrland. Har tyvärr ingen kontakt med dem längre. 

Tekla hann inte bo hos oss så länge.. Vi fick över henne under ridlägret 2009 för att hon var så busig där hon bodde och behövde testas om hon kunde säljas till en ridskola. Första dagen hoppade hon runt som en riktig rodeohäst!! Tur att Amanda Svensson vågade sitta kvar!! Då hon inte fick av sin ryttare, ledsnade hon, och bockade mindre o mindre för varje dag. Tillslut gjorde hon ingenting! Provade alla olika slags ryttare på henne och det fungerade otroligt bra. Vi bestämde oss för att köpa henne själva! Hon är ju så otroligt söt med sin ovanliga färg - skimmelskäck. Allt fungerade bra, ända tills hon skulle stallas upp. Då blev hon sur när barn o vuxna ville komma in till henne. Hann bita o sparka ett par barn o vuxna innan vi bestämde oss för att sälja henne vidare i september/oktober. Vi hade också på nätet hittat info om hennes tidigare ägare att de hade haft samma problem som vi, och det säkerställde vårat val att sälja henne till någon som var medvetna om problemet i stallet. Tekla bor nu hos en familj i Tierp, där flickan i familjen är liten och kommer därför inte att växa ur henne på länge!! Familjen gillar dessutom att köra och har ytterligare 2 barn som kan rida henne. Kändes som en bra lösning. Fått info om att hon har det jättebra. Försöker testa sin ryttare emellan varven med att lägga sig ner! Men att hon är "relativt snäll" i stallet. Hanterbart med bara en familj. Vi hoppas på att Tekla kommer få stanna länge hos sin nuvarande familj!!