Pia

1997

 

                           korsningsponny        

Pia,  brunskäck. Köptes samtidigt med Monessa, Foxy och Lisa från en hästhandlare i skåne när Pia var 3 år.  Halvsyster med Curry.

Pia är en pigg och glad ponny men som inte riktigt gillar när ryttarna blir för högljudda.

Har bla kommit två i bruksridnings DM med Emma Jonsson som ryttare.

Pia gillar hoppning, men kan vara lite svår att få att gå utan sina hästpolare.

Hon är nu såld till en trevlig familj på Åland  och bor jättevackert precis bredvid stranden.

Foxy

1994

 

                Welsh Mountain-korsning

Lisa

1986

 

                 korsningsponny

Foxy, är en fux och kom till sammans med Lisa, Pia och Monessa  till oss från en hästhandlare i Skåne april 2000. Hon köptes "osedd" efter kontakt med denne hästhandlare som intygade att hon var en bra häst som skulle kunna gå på våra ridläger samma sommar. När dessa hästar lastades av hästbilen såg vi två magra hästar, Foxy och Lisa, som skulle ha platsat i föreningens Hästens Värn under misskötta hästar. Men jag tror nog att jag hade köpt dom även om jag hade sett dem i förväg. Någon måste ju rädda dem!!

 De avmaskades och fick direkt fri tillgång till hö. Ute i hagarna vågade jag inte annat än att ha dem klädda med täcken. Vi var rädda att folk skulle dra förhastade slutsatser om att det var vi som inte hade råd att föda alla våra hästar. 

När Foxy började sätta hull på kroppen och såg trevlig ut i augusti stod helt plötsligt en liten Curry ute i hagen brevid Foxy. Som tur är hade fölningen gått bra, då vi inte visste att Foxy var så långt dräktig. I januari följande år hade hästhandlaren sagt att det eventuellt kunde vara så att hon kunde få föl. Och Foxy hann aldrig få ngn "fölmage". Så då var man tillbaka med en smal häst igen. Dock givetvis bättre än hur hon såg ut i april. Foxy var en mycket otrygg häst. Fungerade väl hyfsat med att gå tillsammans med Lisa på tur i skogen. Men hon blev aldrig en trygg häst att rida. Därför såldes även Foxy till en familj på landet i Uppsalatrakten. Där fick hon gå som sällskap till ngr ridhästar och en ko! Har även fått se bilder på att Foxy fick ytterligare en fölunge hos dem. Foxy är en stickelhårig fux med bläs. Hon är troligen korsning med welsh mountain och shettis.

Lisa är en rödskäck, hon kom till oss samtidigt som Foxy, Pia och Monessa, se här bredvid.

Tyvärr blev heller aldrig Lisa trygg i ridningen. Det gick bra så länge vi bara var ute och lufsade i skogen. Därför såldes Lisa efter några år till en familj i Enköping som skulle ha henne till sin dotter att lufsa runt med.