Monessa

1995-01-01

 

                                               korsningsponny

Monessa är brun utan tecken.

Hon köptes som fyra åring av en hästhandlare från Skåne. Utan papper och okänt ursprung. Därför vet vi inte så mycket om Monessas tidigare år.

Hon har därefter gjort många fartglada barn överlyckliga med sin osinade vilja att springa och hoppa fort.

Monessa var en ganska het ponny som gillade att springa fort, och gärna över hinder.

Därför är det de tjejer och killar som gillar fart som har haft henne som favorit.

Monessa ville gärna vara ensam i sin box. Hon kunde vara ganska ”sträv” när man var bredvid henne på marken.

Hon har vunnit många hopptävlingar med olika ryttare. Bla KM i både hoppning och bruksridning! Monessa är mamma till Monét.

Marcus hade under våren 2009 tävlat henne en del i ponnygalopp på Täby. Då var hon som en fullblodshäst!! Tvyärr var hon lite liten i sin kategori B-ponny och fick jobba rätt hårt för att hinna med de större ponnyerna. Men kul hade de!!

Nu under några månader har Monessa inte haft någon vilja att springa alls. Det visade sig att hon hade fått fång. Det gjorde att hon ej kunde gå på sina små hovar utan smärta. Efter veterinär-behandling med smärtstillande och även ATGs hovslagare RosMaris kunnande har vi konstaterat att det ej blev bättre.

Det gjorde att vi tog det tunga beslutet att idag 120508 låta Monessa somna in, för att återigen få springa på de evigt gröna ängarna i Trappalanda. Där får hon också träffa sina gamla kompisar igen.

Allt gick väldigt lugnt och fint tillväga, och Monessa somnade in betandes av fräscht grönt gräs och smaskandes på en påse med äpplen och morötter från Ida.

Vi är många som kommer att sakna vår Monessa.